2.1.1.2. Assistance 24H Plus

Vrhunske asistencije za Vaše bezbrižno putovanje.

Asistance 24h Plus paket je program pomoći na cesti namijenjen za klijente PGM Assistance BH. Kupovinom kartice osiguravate sebi pomoć na cesti na području Bosne i Hercegovine i cijele Europe. Ulaskom u porodicu PGM-a osiguravate sebi pomoć u najneugodnijim situacijama koje možete doživiti na putovanju, godišnjem odmoru ili izletu. Assistance 24h Base je paket koji klijentima nudi sve što može zatrebati u slučaju kvara na vozilu. Kroz dodatne bonitete klijentu se nudi niz mogućnosti. Kroz bonitete klijent može potraživati šlepanje, hotel, taxi, zamjenskog vozača itd. Klijent može da izabere najbolju opciju za sebe i svoje saputnike. Aktivacija 24h Plus paketa nakon kupovine kartice i dobivanja stikera, potrebno je aplicirati stiker na prednje vjetrobransko staklo, potom nazvati Alarm Centar PGM-a i pripremiti saobraćajnu dozvolu. Operateri Alarm Centra će od klijenta uzeti sve potrebne podatke i aktivirati karticu. Kartica se aktivira unutar 24 sata od poziva i vezana je za prijavljeno vozilo, tj. nije prenosiva.

Šta uraditi u slučaju kvara?

Ukoliko se desi kvar na vozilu, pripremite dokumente vozila i pozovite Alarm Centar PGM-a. Ukoliko ste u Bosni i Hercegovini, PGM je za Vas obezbjedio besplatni telefon 08 00 222 04. Ukoliko ste u inostranstvu Alarm Centar PGM-a je dostupan na telefon 00 387 33 263 682. Operaterima Alarm Centra saopštite Vaša garantni broj (broj kartice) i što tačniju lokaciju.

Dodatni boniteti Plus paketa

Ako je vozilo prešlepano u ovlašteni servis i ne može se popraviti u roku od 24 sata, a udaljeno je minimalno 100 kilometara od mjesta aktivacije klijent ima pravo na mogućnost kotištenja dodatnih boniteta.

  • Taxi servis, primarno namjenje prevozu klijenata do kuće, hotela, autobuske stanice.
  • Hotelski smještaj, ako je optimalnije da klijent ostane u blizini vozila tokom popravke PGM Assistance BH će organizovati asistenciju hotelskog smještaja klijenta I putnika koji se u trenutku zateknu u vozilu. Za korištenje asistencije hotelskog smještaja potrebno je da klijent posjeduje validnu kreditnu karticu kojom će osigurati svoj boravak u hotelu (limit 300 KM).
  • Zamjensko vozilo, u slučaju kada je vozilo klijenta neispravno i kao takvo prevezeno u servis, klijent ima mogućnost korištenja asistencije zamjenskog vozila što će PGM Assistance BH i organizovati na zahtjev klijenta. Korištenje asistencije zamjenskog vozila ne pokriva troškove goriva, pranja vozila i franšize, te je potrebno da u tu svrhu klijent posjeduje validne kreditne kartice (limit 300 KM; 3 dana po max 100 KM po danu).
  • Extende šlepanje, ukoliko je optimalno da se izvrši prevoz vozila klijenta , koji je u kvaru, dalje od prvog ovlaštenog servisa te ispunjava uslove za korištenje dodatnih boniteta, PGM Assistance BH će organizovati asistenciju extend šlepanja do servisa prema želji klijenta, a najdalje do mjesta stanovanja uz kompenzaciju dodatnih boniteta (limit 300KM).

Boniteti hotel, zamjensko vozilo, extend šlepanje nisu kumulativni, što znači da imate pravo na jednu opciju. Ako se asistencija za klijenta nalaze u limitu, koji se odnosi na dužinu opravke u danima operater Alarm Centra može izvršiti kombinaciju boniteta.

Info servis za klijente Da
 Informacije o stanju na cestama  Da
 Servis prosljeđivanja poruka u hitnim situacijama  Da
 Pravna savjetovanja u domeni prometa  Da
 Asistencija ALARM centra u traganju za rezervnim dijelovima  Da
 Touring i putne informacije  Da
Asistencija opravke vozila na licu mjesta  Da
 Asistencija preklemavanja vozila na licu mjesta  Da
 Asistencija vulkanizerske usluge na licu mjesta  Da
 Asistencija dostave goriva ili drugih tekućina na lice mjesta  Da
 Otvaranja vozila na licu mjesta u slučaju ostavljenih ključeva u vozilu  Da
 Dostava rezervnih ključeva klijenta na lice mjessta  Da
Asistencija prevoza vozila u slučaju kvara   Da
 Asistencija prevoza vozila kod saobraćajne nezgode  Da
 Asistencija prevoza vozila kod nepokretnosti zbog nenamjerne greške vozača  Da
Taxi prevoz vozača i putnika  Da
 Asistencija preklemavanja vozila na licu mjesta  Da
 Hotelski smještaj vozača i putnika  Da
 Zamjensko vozilo (Rent’a’car servis)  Da
 Besplatna usluga asistencije produženog šlepanja  Da