Programi asistencija

Slide Background
PROFESIONALNO I POUZDANO
UVIJEK NA NAJBOLJI NAČIN
Build & Design
DOVOLJNO
JE SAMO OKRENUTI BROJ
Build & Design
NAŠI ISKUSNI STRUČNJACI

PRONAĆI ĆE NAJBOLJE RJEŠENJE

Slide Background
KOGA MOŽETE
POZVATI KAD IMATE PROBLEM
Slide Background
VAŠE PROBLEME
RJEŠAVAJU PROFESIONALCI
Slide Background
MREŽA TEHNIČARA
KOJA POSTOJI ZBOG VAS
Slide
POTPUNA POSVEĆENOST
ONOME ŠTO RADIMO
Slide
ASISTENCIJE MAJSTORA U KUĆI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Podrška u svakoj situaciji.

U današnje vrijeme, sve više korporativnih klijenata traži nešto više od osnovnih usluga koje im pružaju banke, osiguravajuća društva i druge slične tvrtke. Upravo tu dolaze do izražaja programi asistencija - organizirani skup boniteta i prava koja klijenti dobivaju uz primarnu uslugu.

Programi asistencija nude širok raspon usluga, kao što su pomoć na cesti, pomoć u kući, pomoć na putovanju, medicinske asistencije i slično. Svi ovi programi imaju za cilj olakšati svakodnevni život klijentima, nudeći im brzu i efikasnu pomoć u bilo kojoj situaciji u kojoj se nađu.

Osim što pružaju korist klijentima, programi asistencija također mogu povećati lojalnost klijenata i vrijednost primarne usluge koju koriste. Kada klijenti dobiju dodatne pogodnosti uz svoju primarnu uslugu, osjećaju se cijenjenima i važnima, što povećava vjerojatnost da će ostati lojalni tvrtki i koristiti njezine usluge u budućnosti.

Korištenje usluga i kapaciteta kompanije PGM asistencije može dodatno povećati tržišnu prednost tvrtke u odnosu na konkurenciju. PGM asistencija ima bogato iskustvo i znanje u pružanju različitih vrsta pomoći, što klijentima pruža osjećaj sigurnosti i povjerenja.

Ukratko, programi asistencija su izvrsna dodatna vrijednost koju tvrtke mogu ponuditi svojim klijentima. Osim što pružaju dodatnu korist klijentima, programi asistencija mogu povećati lojalnost klijenata i vrijednost primarne usluge te stvoriti tržišnu prednost u odnosu na konkurenciju. Ako tražite način kako povećati vrijednost svoje ponude i privući nove klijente, razmislite o programima asistencija.

Korporativni programi asistencija prilagođeni poslovnim procesima i integrisani sa primarnim poslovnim uslugama i proizvodima na pravi naćin odgovaraju savremenom poslovanju.

Namjena programa asistencija je osigurati visokoprofesionalnu postprodajnu brigu za klijente bez generisanja dodatnog angažmana zaposlenika.

Programi asistencija sadrže usluge automotive i putnih asistencija, asistencija u kući, kao i drugih asistencija koje kompanije preko mreže operacija i ALARM Centra PGM-a stavljaju na raspolaganje korisnicima svojih usluga i proizvoda.

Usluga koje se integriraju u korporativne programe asistencija su sljedeće:

  • ALARM Centar 24/7
  • Info i kontaktne informacije 24/7
  • Asistencije manjih opravki vozila klijenta na licu mjesta
  • Asistencije dostave pogonskog goriva na licu mjesta
  • Asistencije preklemavanja vozila u slučaju prazne baterije
  • Asistencije otključavanja vozila u slučaju gubitka ili zaključanih kljućeva
  • Asistencija šlepanja vozila u slučaju nepokretnosti i nemogućnosti opravke na licu mjesta
  • Asistencije asistencije u kući električara, vodoinstalatera, ključara, staklara i opravke grijanja
  • Asistencije putnih usluga organiziranja zamjenskog vozila, putnih karata i dr.
  • Ostale usluge i bonitete u zavisnosti od primarne usluge ili proizvoda i zahtjeva klijenta