Trebate asistenciju?

Doživjeti kvar na vozilu može biti opasna situacija, posebno ukoliko se nalazite na auto-putu ili nepreglednom djelu ceste. U nastavku Vam donosimo nekoliko savjeta šta da uradite prilikom ovakve situacije.

Osigurajte da je mjesto na kojem se nalazite sigurno. Pomaknite svoje vozilo sa ceste ukoliko je moguće, neka bude što više sa desne strane koliko je to moguće.
Uključite sva pokazivače pravca, a ukoliko je mrak ili magla ostavite uključena poziciona svjetla.
Udaljite se od prometa. Obično je najsigurnije da napustite vozilo i sačekate iza zaštitne ograde ukoliko se nalazite na auto putu. Ako imate kućne ljubimce u vozilu, najbolje je da ih ne puštate van vozila.
Obucite signalni prsluk kako bi Vas drugi učesnici u prometu lakše primjetili.
Nije potrebno da postavljate sigurnosni trokut ukoliko se nalazite u kvaru na auto putu, dovoljno je da korsitite zaustavnu traku i uključite sve pokazivače pravca. Kada ste u kvaru van auto puta svakako postavite sigurnosni trokut na odgovarajućoj udaljenosti iza Vašeg vozila (cca 50 metara iza vozila) .
Pozovite nas na 0800 2222 4 ukoliko trebate pomoć. Predlažemo da na auto putu ne radite sami ni jednostavne opravke.
Ukoliko nemate mobitel sa sobom zamolite druge učesnike u prometu da nas pozovu.

Specifične situacije

Ukoliko ste nepokretna osoba, molimo da ostanete u vozilu, upalite sve pokazivače pravca, zadržite sigurnosni pojas i pozovete nas ili policiju.
Ukoliko ste ugroženi ponašanjem druge osobe, ostanite u vozilu i zaključajte isto. Pozovite nas ili policiju.

Pomozite da Vas lakše pronađemo!

Najednostavniji način je da koristite našu aplikaciju na Vašem telefonu (ukoliko ste je ranije instalirali)
Ukoliko nemate instaliranu aplikaciju koristite oznake na putu ili druge orjentire
Prije nego nas pozovete prisjetite se pravca Vašeg putovanja (…iz koje mjesta putujete, u koje mjesto, koliko ste prešli kilometara do mjesta kvara i sl.)