Novo u ponudi – Senior asistencije

Osobe treće životne dobi u današnjem vremenu većinu vremena provode sami. U slučaju pada, srčanog udara ili bilo kakve druge nezgode,  prođe dosta vremena dok neko sazna  i pruži im pomoć. PGM je prepoznao da brza reakcija može takvim osobama spasiti život.

Zahvaljujući savremenim komunikacijskim tehnologijama i ALARM Centru PGM-a u takvim trenucima osoba u nevolji ima pri ruci uređaj koji jednim pritiskom dugmeta šalje signal ALARM Centru PGM-a da ste u nevolji, a pomoć će stići u najkraćem vremenskom periodu.

Kompanija PGM Assistance BH iz Sarajeva implementirala je upravo takvu uslugu koja potpuno mijenja aspekt asistencije u slučaju nezgode i redefinira pojam sigurnosti osoba treće životne dobi. PGM Senior asistencija je namijenjena osobama treće životne dobi koje su u toku dana same, te osobama sklonim demenciji, padovima ili drugim vrstama bolesti koje zahtijevaju stalnu brigu i praćenje, kao i svima kojima je potreba briga za starije, nemoćne i koji su u stanju potrebe za asistencijom druge osobe.

Svi klijenti koji se odluče za ovu uslugu od PGM-a na korištenje  dobivaju uređaj putem kojeg im je dostupan Alarm Centar PGM-a i to 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici i 365 dana godišnje. Pritiskom na dugme ostvaruje se poziv sa obučenim osobljem  Alarm centra PGM-a, a operateri mogu izvršiti povezivanje sa članovima porodice, organizirati uslugu asistencije ili korisnika povezati sa hitnom pomoći, vatrogascima, policijom ili drugim naznačenim kontaktima, te posredovati u organizaciji njihovog što ranijeg dolaska na lice mjesta tj. adresu korisnika usluge PGM Senior asistencije.

PGM Senior asistencija, pored hitnih reakcija, nudi i čitav set drugih asistencija koje mogu biti naročito korisne za starije osobe. Korisnici usluge imaju pravo na online ili telefonske konsultacije sa iskusnim doktorima opšte prakse, ginekolozima, dermatolozima, pedijatrima ili psiholozima. Pored toga mogu ostvariti pravo na posjetu ljekara ili medicinske sestre u slučaju nesreće. PGM Senior asistencija  nudi i dostavu lijekova, kućnu njegu nakon izlaska iz bolnice, te pružanje svih vrsta informacija o medicinskim ustanovama, lijekovima i apotekama. Bitno je naglasiti da je ALARM Centar, info telefon i iskusno osoblje na raspolaganju klijentima 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, 365 dana u godini.

U sklopu paketa PGM Senior asistencije korisnicima je na raspolaganju i asistencija u kući putem koje mogu koristiti usluge vodoinstalatera, bravara, električara ili majstora za jednostavnije kućanske popravke.

Također korisnici mogu koristiti i lične asistencije koje mogu uključivati usluge dostave, kupovine ili kurirske usluge.

Usluga PGM Senior asistencije ponuđena je u tri paketa i to Vita, Vita Activ i Vita Plus, a više informacija o paketima možete pronaći na našoj web stranici www.pgm.ba/senior-asistencije